Hvordan noen av verdens raskeste maratonløperer bruker SiS

Hvordan noen av verdens raskeste maratonløperer bruker SiS

Oppdag hvordan verdens elite maratonløpere forbedrer prestasjonene med SiS ernæringsprodukter. Fra etiopiske topputøvere til maratonmestere, lær om deres valg av SiS for energi og utholdenhet. Perfekt for løpere som sikter mot nye personlige rekorder.
Tilbake til bloggen
SiS ELITE RUNNING BOTTLE - 400ML

Maraton enæring med SiS

Maratonløpet er en intens utholdenhetsprøve som strekker seg over 42,2 kilometer. Verdens raskeste løpere fullfører denne distansen på omtrent 2 timer og 3 minutter for menn, og 2 timer og 17 minutter for kvinner. Dette krever en hastighet på over henholdsvis 20,80 km/t og 18,40 km/t. For å oppnå slike ekstraordinære prestasjoner, er det essensielt for utøverne å innta næring og væske underveis for å unngå energitap og den fryktede "veggen". Men hvordan sikrer verdensledende løpere seg nødvendig næring under løpet?

Hvilken næring brukes

Toppløpere benytter seg av spesialiserte ernæringsprodukter for å holde energinivået oppe. Ethiopias elite løperteam, som inkluderer verdensmesteren i maraton for kvinner i 2022, Gotytom Gebreslase, foretrekker Science in Sport-serien. Dette valget hjalp Alemu Megertu til å oppnå en andreplass i London Maraton 2023, og er også valget for teamet under verdensmesterskapet i Budapest og høstens maratonsesong som starter i september. Hver utøver velger produkter fra serien som passer deres fordøyelse og gir dem den nødvendige fordelen, enten det er GO Isotonic Energy Gels eller BETA Fuel 80-drikken.

Drikkestasjoner

I toppmaratonkonkurranser, enten det er internasjonale mesterskap eller store maratonløp, har utøverne muligheten til å plassere sine egne forhåndslagde flasker ved drikkestasjoner hver 5. kilometer langs løypa. Når de løper forbi, kan de raskt identifisere og gripe sin drikke for å tilføre nødvendig energi. På grunn av høy hastighet kan det være utfordrende å plukke opp en standard vannflaske.

Derfor har SiS utviklet Elite Running Bottle, en mindre og kompakt flaske designet for effektiv håndtering i fart, som passer perfekt i håndflaten og gir optimal ernæring.

Ernæringens betydning

Gjennom de siste tiårene har vi sett rekorder bli slått, og grenser som den sub-2-timers barrieren for menn og sub-2-timers-14-minutters barrieren for kvinner nærmer seg. Utviklingen innen løpesko med karbonplater og super skum for utmerket energiretur, detaljerte tempoplaner, og fordelene ved å ligge i dragsuget for å spare energi, har spilt en stor rolle. Et viktig tillegg til dette er utviklingen av utholdenhetsnæring som kombinerer alle disse energibesparende og effektivitetsøkende tiltakene med leveranse av drivstoff.

Brennstoff som de beste

Om du sikter mot å forbedre ditt maratonløp denne høsten, kan det være lurt å vurdere samme strategi som verdens beste utøvere.

Gotytom Gebreslase foretrekker SiS Elite Running Bottle sammen med skreddersydde ernæringsprodukter fra SiS. Lamecha Girma, som holder to verdensrekorder, tar i bruk SiS GO Isotonic Energy + Kaffe før konkurranser. Alemu Megertu, som kom på andreplass i London Maraton 2023, benytter også SiS Elite Running Bottle blandet med SiS BETA Fuel 80-drikk.

SiS sine ernæringsprodukter er utviklet for å utfordre grensene for utholdenhetsløp. Gjennom partnerskap med Elite Running Team, England Athletics og atleter som Eilish McColgan, er SiS dedikert til å overføre banebrytende integrerte ytelsesløsninger som har vært anvendt i profesjonell sykling, slik som med INEOS Grenadiers.

Nylige tester viser at utøvere som Gotytom Gebreslase har potensiale som overgår verdensrekorder, og med skreddersydde ernæringsløsninger kan vi fortsette å skyve maratonløping til nye nivåer og utvikle ernæring optimalisert for løpere på alle nivåer.

Science in Sport

SiS er favorittproduktene til mange store idrettsutøvere, deriblandt den kvinnelige verdensmesteren fra 2022 i maraton Gotytom Gebreslase . Les inspirasjonen fra denne artikkelen og annet godt innhold på SiS sine offisielle sider her.